Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremzede Ağırbaş : Siyasi güçlerini kullanıyorlar

Malatya Kırçuval Otel’in yıkılması

Malatya Kırçuval Otel’in yıkılması sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği davanın ikinci duruşması, bugün Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Otel sahibi ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval’ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların yargılandığı davada, kayıp yakını Zeliha Ağırbaş ve avukat Çağrı Sarıoğlu, Cumhuriyet’e önemli açıklamalarda bulundu.

 

Zeliha Ağırbaş, yıkılan otelde oğlunu kaybetti ve yaşananları kader olarak kabul etmediğini belirtti. Ağırbaş, “Eğer bu otelde zengin ya da siyasi bağlantıları olan birileri ölseydi, asla böyle olmazdı. İlk bilirkişi raporumuz çok geç çıktı. Malatya’da kime sorsanız, bu otelin Elazığ depreminde ağır hasar aldığını söyler ama konuya ilişkin raporlar ortada yok. Kamu personelleri yargılanmıyor. Davanın üzerindeki siyasi baskı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Avukat Çağrı Sarıoğlu ise, bilirkişi raporunda otelin Elazığ depreminde hasar almadığının belirtildiğini, ancak bunu kanıtlayacak fotoğrafların dosyada yer almadığını vurguladı. “Yalnızca dışarıdan çekilmiş bir fotoğraf var. İlk duruşmada yaşamını yitiren sporcuların arkadaşları tanık olarak dinlendi ve bu kişiler otelin bodrum katındaki derin çatlakları gördüklerini söylediler. Projede 33 kolon planlanırken, son halinde bu sayı 28’e düşmüş. Sanıkların siyasi gücünün davaya etki etme ihtimalini de göz önünde bulundurmalıyız. Kaybettiğimiz kişileri geri getiremeyeceğiz, ama en azından adaletin yerini bulmasını ve tüm sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz” dedi.

Duruşmanın sonuçları, birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. – Volkan İcil-