Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap fuarında Deprem Sonrası Umut Buluşması

Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen

Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Geleneksel Kitap Fuarı, Hz. Hızır Parkı’nda (Deniz Sitesi) kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor. 20 Eylül’de başlayan fuar, 29 Eylül 2024 tarihine kadar açık kalacak ve birbirinden değerli yazar, şair ve kitapları ağırlayacak.

28 Eylül Cumartesi günü saat 16:00’da, Samandağ Belediyesi Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın davetiyle, Kültür Kentleri Birliği Hatay İl Başkanı Nebih Nafile’nin moderatörlüğünde bir şiir ve söyleşi programı gerçekleştirilecek. Etkinliğe Kocaeli’den gazeteci-şair Ruhan Odabaş, Ankara’dan eğitimci-şair Turgay Kaçan ve Hataylı eğitimci-şair, müzisyen Nebih Nafile katılım sağlayacak.

Nebih Nafile, yaklaşık yirmi yıl boyunca Samandağ’da “Umudun Sesi” adlı radyo programını hazırlayıp sunmasıyla tanınıyor. Etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, depremin ardından Hatay halkının yaşadığı zorluklara değindi. Nafile, “Depremin ardından yaşamak hepimiz için çok zor oldu. Hâlâ bu zorluğu yüreklerimizde hissediyoruz. Şair dostlarım Ruhan Odabaş ve Turgay Kaçan, Hataylı depremzedelere Ankara ve Kocaeli’de kucak açarak maddi ve manevi yardımlarını esirgemediler. Hem kendi adıma hem de hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum,” dedi.

Kitapseverlere çağrıda bulunan Nafile, 20-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen kitap fuarının Samandağ halkı ve gençler için büyük bir buluşma noktası olduğunu vurguladı. “Hepimiz bir arada olduğumuzda daha güzel ve güçlü olabiliriz. Cumartesi günü dostlarımızı görmek ümidiyle…” ifadelerini kullandı.

Kitap fuarı, edebiyat tutkunları ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçecek bir program sunuyor.