Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amik Ovasında Sulama Sezonu Kapandı

Amik Ovası’nda sulama hizmeti

Amik Ovası’nda sulama hizmeti veren Asi Sulama Kooperatifi, 2024 yılı sulama sezonunun kapandığını duyurdu. Kooperatif Başkanı Hüseyin Şahbaz, sezonun sona erdiğini belirttiği açıklamasında, “Mayıs ayında başlamış olduğumuz sulama sezonunu hayırlısıyla bitirmiş oluyoruz. Beş aylık sulama döneminde, Antakya bölgesindeki çiftçileri kendi bölgemizde bulunanlardan ayırmadan, Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay ve Defne Ziraat Odası Başkanı Sedat Duran ile samimi ve doğru istişarelerde bulunarak ortak noktada buluşmaya gayret ettik. Sonuç olarak, büyük bir çoğunluğa faydalı olduğumuzu düşünüyorum,” dedi.

Ayrıca, sulama sahasında yer almayan Tayfur Sökmen, Karacanlık, Sulu köy, Terzi Höyük ve Kurtuluş mahallelerinde de imkanlar çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı. “Bütün bu işlemleri yaparken ne siyasetten ne de bürokrasiden bir destek bekledik. ‘İş, insanın aynasıdır’ düşüncesiyle hareket ettik. Yalın bir şekilde, sadece paydaşlarımız ve ortaklarımızla birlikte bu güzel finali yıllardır olduğu gibi bu yılda bitirmiş olduk,” ifadelerini kullandı.

Şahbaz, süreçte birlikte olmaktan mutluluk duyduğu Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay ve Defne Ziraat Odası Başkanı Sedat Duran’a en içten teşekkürlerini iletti. Ayrıca, kooperatif yetkilileri Mustafa Altunlu ve Bilal Demir’e de gösterdikleri sabır ve gayret için teşekkür etti. “Bu sektörde ürün yetişmesinde en büyük pay sahibi olan kooperatifimiz, yapılan etkinliklere çağırma duyarlılığını göstermeyen irade ve kişilere rağmen, biz hizmet yapar ve yapmaya devam edeceğiz,” dedi.