Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde sağlık hizmeti “ayağa kaldırdı”

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen felakette ağır yaralanan 60 yaşındaki Meryem Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sayesinde yeniden ayağa kalkmayı başardı. Deprem sırasında eşini kaybeden Yıldız, enkazdan çıkarıldıktan sonra ayağındaki çoklu kırıklar nedeniyle yatağa bağımlı hale gelmişti.

Mersin’e getirilen Yıldız, 4 kez ameliyat olduktan sonra düzenli fizyoterapi tedavisi ile 6 ayın sonunda yürümeye ve kendi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı. Şu an Tarsus ilçesindeki kızlarıyla birlikte yaşamını sürdüren Yıldız, tedavi sürecine katılan uzman fizyoterapistlere teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli fizyoterapist Sevgi Dilan Dinsever, Yıldız’ın tedavi sürecini anlatarak, “Meryem Teyze ilk geldiğinde çok ağrılı ve yürüyemeyen bir durumdaydı. Ağrıyı dindirmeye yönelik uygulamalar yaptık, ardından kaslarını güçlendirmek için egzersizler gerçekleştirdik. Şu an bağımsız bir şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor” dedi.

Meryem Yıldız, yıkılan evinin kalıntılarından çıkarıldığında ciddi yaralar aldığını belirterek, “Zorlukla çıkartıldım ve Mersin’e getirildim. 2,5 ay hastanede yattım. Yatağa bağımlı hale geldim. Ancak, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduktan sonra 6 aylık tedavi sürecinde yürümeye başladım” dedi.

Yıldız’ın kızı Manolya Yıldız, annesinin tedavi sayesinde günlük hayatını kolaylaştırdığını ifade etti. Manolya Yıldız, “Annem artık yemek yapabiliyor, markete gidebiliyor. Hiç kalkamaz durumdayken, tedaviyle yürümeye başladı” diye konuştu.

Meryem Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve ekibine teşekkür ederek, hayata tutunmanın önemine dikkat çekti.