Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara: “Cezasızlık İklimi Ülkeyi Tehdit Ediyor”

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekti. Cezasızlık ikliminin, toplumun huzurunu ve ülkenin geleceğini tehdit ettiğini vurguladı.

CHP Hatay Milletvekili Nermin

Kadına ve çocuğa şiddet olayları neden artıyor?
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Türkiye genelinde kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kara, son dönemde artan vahşi cinayetleri hatırlatarak, “Narin Güran, İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil gibi isimlerin vahşi bir şekilde öldürülmeleri, ülkedeki cezasızlık ve kadın düşmanı politikaların ürünü” dedi.

2017’den bu yana kadın ölümlerinde büyük artış!
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2017-2023 yılları arasında şüpheli kadın ölümleri yüzde 82 oranında arttı. Kara, “2024 yılında, Ekim ayına kadar 296 kadın cinayeti işlendi, 184 kadın ölümü ise şüpheli olarak kaydedildi” ifadelerini kullanarak, raporlanamayan şiddet vakalarının sayısının çok daha fazla olduğunu vurguladı. Bu duruma örnek olarak, Taksim’de sokak ortasında yaşanan bir tecavüz girişimi sonrası zanlıların serbest bırakılmasını ve ancak kamuoyu baskısıyla tekrar tutuklanmalarını hatırlattı.

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin büyük bir hata olduğunu belirten Yıldırım Kara, “Kadınlar ve çocuklar, siyaset malzemesi yapılmamalı” dedi. Kadın haklarını savunmanın bir tercih değil, mecburiyet olduğunu dile getiren Kara, “Kadın katillerinin ve tecavüzcülerin sokaklarda dolaştığı bir ülkede devlet itibarsızlaşır” diyerek, İstanbul Sözleşmesi’nin geri getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Adalet sistemi ve cezasızlık politikası eleştirisi
Kara, mevcut adalet sistemini de sert sözlerle eleştirdi. Adalet saraylarının suçluları ödüllendiren bir yapıya dönüştüğünü söyleyen Kara, iktidarın sürekli hayali düşmanlar yaratarak sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştığını belirtti. “Sorumluluğu internet, dizi ve filmler gibi farklı alanlara atmaktan vazgeçmeliyiz” dedi.

CHP’li Kara, şiddete karşı durmanın sadece siyasilerin değil, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu olduğunu ifade ederek, “Kadınlar, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar ve iş insanları olarak bu çöküşe dur demek zorundayız” ifadelerini kullandı.