Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnşaat Maliyetlerinde çarpıcı rakamlar

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son

Türkiye İstatistik Kurumu’nun son verilerine göre inşaat maliyet endeksi çarpıcı rakamlar ortaya koyuyor. Ağustos 2024 itibarıyla inşaat maliyet endeksi bir önceki aya göre %1,18 artarak, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %41,54 artmıştır. Malzeme endeksi bir önceki aya göre %1,30 artarken işçilik endeksi %,93 artmıştır. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi %34,98 ve işçilik endeksi ise %56,86 oranında artmıştır.

Bina inşaatı maliyet endeksinde de benzer şekilde artışlar görülmüştür. Bu kapsamda bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki aya göre %1,38 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise %42,95 oranında artmıştır. Malzeme endeksinde yaşanan artış %1,65 iken işçilik endeksinde ise bu oran %,86 olarak gerçekleşmiştir.

Bina dışı yapılar için inşaat maliyeti de yine benzer şekilde belirlenmiştir. Bu bağlamda bina dışı yapılar için inşaat maliyeti bir önceki aya göre %,52 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise 37,%13 oranında artmıştır. Malzeme ve işçilik endekslerinde de benzer şekilde önemli düzeyde artışlar tespit edilmiştir; malzeme için bu oran 28,%83 iken işçilikte bu oran 60,%49 olarak kaydedilmiştir.