Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kasım Gülpınar kimdir? Kasım Gülpınar kaç yaşında ve nereli?

Siyaset gündemine dair yorumları
Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Kasım Gülpınar izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Kasım Gülpınar kaç yaşında, nereli? Kasım Gülpınar hayatı ve biyografisi! Kasım Gülpınar kimdir? Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, siyaset sahnesinde dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor. Peki, Kasım Gülpınar kimdir, hayatı nasıl bir yolculuktan geçmiştir? Detaylar haberimizde!

Kasım Gülpınar Kimdir? Siyaset ve Diplomasi Alanındaki Kariyeri

Kasım Gülpınar, 1969 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Genç yaşlarından itibaren eğitime ve çok yönlü gelişime önem veren Gülpınar, lise eğitimini Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Bu dönemde yabancı dillere olan ilgisiyle dikkat çeken Gülpınar, birçok farklı dil üzerinde uzmanlaştı.

Öğretmenlik ve Kamuda Görev Yılları

Lisans eğitiminin ardından kariyerine akademik alanda başlayan Gülpınar, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) öğretmenlik yaptı. Daha sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Merkezi’nde mütercim olarak görev aldı. Bu görevleri sırasında kazandığı tecrübeler, Gülpınar’ın kamuda farklı alanlarda önemli pozisyonlarda yer almasına olanak sağladı.

Kasım Gülpınar, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı’nda Siyasi Danışmanlık ve Özel Kalem Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Bu görevler, onun siyasette daha aktif rol almasını sağladı ve 24, 25, 26 ve 27. dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak görev yaptı.

Milletvekilliği görev süresince Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

Fransa’dan Ödül: “Legion D’Honneur”

  1. ve 27. dönem milletvekilliği süresince AB Uyum Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Kasım Gülpınar, Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı Fransa Hükümeti tarafından verilen en üst düzey devlet nişanı olan “Legion D’Honneur” ile onurlandırıldı. Bu ödül, onun uluslararası diplomaside de önemli bir figür olduğunun kanıtı olarak kabul ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Bu başarısı, halkın ona duyduğu güveni bir kez daha gösterdi. Gülpınar, belediye başkanlığı görevinde, Şanlıurfa’nın kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükseltilmesi için çeşitli projeler üretmeye devam ediyor.

Kasım Gülpınar Hangi Dilleri Biliyor?

Kasım Gülpınar, Fransızca, İngilizce, Arapça, Farsça ve Kürtçe gibi dillerde ileri düzeyde bilgi sahibidir. Bunun yanı sıra Almanca‘yı da konuşabilmektedir. Bu dil yetkinliği, onun çok kültürlü ve uluslararası ilişkilerde etkin bir figür olmasına katkı sağlamıştır.

Kasım Gülpınar kimdir?

Kasım Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır. Siyaset ve kamu hizmeti alanında yürüttüğü aktif görevlerin yanında, ailesine ve çocuklarına da önem veren bir kişilik olarak tanınıyor. Şanlıurfa’nın gelişimi ve halkın refahı için çalışmayı sürdürürken, şahsına duyulan sevgi ve saygı da artıyor.