Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGC 3. Ey Özgürlük Sergisi Basın Müzesi’nde Açıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Türkiye’de Basın ve Düşünceyi İfade Özgürlüğü Görsel Sanatlar Sergisi”nin üçüncüsü, 14 Ekim 2024 tarihinde TGC Basın Müzesi’nde açıldı. Sergide 24 sanatçının resim, seramik, heykel, fotoğraf ve kolaj gibi eserleri yer alıyor ve etkinlik 1 Kasım 2024’e kadar görülebilir.
Serginin küratörlüğünü Kültür Sanat Komisyonu Sekreteri Fatma Batukan Belge üstlenirken, açılışta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Sibel Güneş basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Güneş, “Basın özgürlüğü, diğer özgürlüklerin de temelidir. Sansür, oto sansür ve haksız gözaltılar, bu ülkede yaşayan herkesi olumsuz etkiliyor.” dedi.
Küratör Fatma Batukan Belge, serginin gazetecilerin emeğini onurlandırmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Dr. Murat Erdin ise Türkiye’deki düşünce özgürlüğü önündeki engellere dikkat çekerek, toplumda artan şiddet sarmalına değindi.
Sergide yer alan sanatçılar arasında Ayfer Karamani, Belgin Şahin, Deniz Dalman ve Turhan Selçuk gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, sergi açılışında Basın Müzesi’ne destek veren TGC üyelerine plaket verildi.
Etkinlik, TGC Basın Müzesi’nde 14 Ekim-1 Kasım 2024 tarihleri arasında ziyarete açıktır.