Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

İşte Haber İşte Çözüm

Gerçekten çok zor bir süreçten geçiyor Hatay. Yeniden bir şehir yeniden bir yaşam kurmak kolay değil. Bu zamanda olumsuz ya da olumlu sayılabilecek çok sayıda haber ve bilgi adeta havada uçuyor. Sağa baksanız haber sola baksanız haber. 24 saat bile geçmeden hızla değişen bir gündemi var.

Tam bu aşamada olumsuzdan olumluya dönen iki kritik haberden bahsetmek istiyorum. İlk haber Aşağıokçular İlk Öğretim okulu bahçesinde yaşanan sağlık sorunu. Defne ilçesindeki okulda arka bahçe içinde sağlıkçıların kaldığı konteynerlar konulmuş. Ön taraf ilköğretim okulu. Okula gelen ve çıkan öğrenci ve velilerin önemli bir kısmı bu arka kapıyı kullanıyor. Gazetemiz ihbar hattına gelen bir telefon sayesinde okul bahçesi sağlıkçıların kaldığı konteynerlardan yayılan ciddi bir foseptik yığını olduğunu bu durumun hem sağlıkçılarımız için hem de okul çocukları için büyük bir sağlık sorunu olduğunu belirledik. Bunu haber yapıp yetkililerin dikkatine sunduk.

Baktık ki bu olumsuz duruma rağmen Devlet yetkilileri, Defne Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü olaya büyük bir özen göstererek çözüme kavuşturdu. Olumsuz olan su problem bir anda olumlu bir sonuç aldı.

İkinci ciddi haberimiz de Antakya sebze hali Tayfur Sökmen Pazar alanı yerinden yayılan lağım kokularıydı. Pazar yerine gittik ve esnafın bu sağlık sorunu tehdidi altında nasıl yaşamaya çalıştığını belgeledik. Haberini yaptık. Bu olumsuz duruma da derhal müdahale edildi. Antakya Belediye başkanı İbrahim Naci yapar olayı duyar duymaz derhal ilgili birimlere talimat verdi. Daire müdürleri Pazar yerine giderek sorunu tespit etti ve çözüm üretti. Esnaf bu konu hakkında bilgilendirdi. Bu da olumsuz bir problemin olumlu bir sonuçla nihayetlendiği ilginç bir örnek oldu.

Biz Antakya Gazetesi olarak haberlerimize bu denli büyük bir ciddiyet ve hızla müdahale eden, sorunları çözmek için gayret eden Devlet yetkililerine teşekkür ederiz.

Evet evet bazı şeyler çok kötü ama iyi şeyler de oluyor. Niyete bakmak lazım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER