Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altınözü’nde Zeytin Festivali Coşkusu Başlıyor

Altınözü’nde bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali öncesinde, Belediye Başkanı Rıfat Sarı basın mensuplarına festivalin detaylarını anlattı.

Altınözü’nde bu yıl 8’incisi

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert ile birlikte, 8’incisi düzenlenecek olan Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali öncesinde yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Sarı, buluşmada festivalin amacı, geçmişi ve bu yılki programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
İlk festivalin 2017 yılında düzenlendiğini hatırlatan Başkan Sarı, geçtiğimiz yılın deprem felaketi nedeniyle festivalin sönük geçtiğini ifade etti. Depremi asla unutmayacaklarını vurgulayan Sarı, “Bir yandan yaralarımızı sarmaya çalışırken bir yandan da hayatı normalleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Bu bağlamda festivalin önemine değinen Başkan Sarı, Altınözü’nün zeytin ve zeytinyağı üretimindeki payını hatırlatarak, Hatay’da üretilen yağın yüzde 50’sinin Altınözü’nde üretildiğini belirtti.

2014 yılında göreve geldiğini ve o günden bu yana Altınözü’nü önemli hizmetlerle buluşturduklarını dile getiren Başkan Sarı, “Hatay’da toplamda 17 milyon zeytin ağacı var ve bunun 7 milyonu Altınözü’nde bulunuyor. İlçemiz, Hatay’ın zeytinyağı üretiminde başı çekiyor. 2017 yılında başlattığımız festivalle hem Altınözü’nün zeytin ve zeytinyağını ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaya başladık hem de ilçemizin bilinirliğini artırdık” dedi. Başkan Sarı, festivalin yalnızca eğlence amacı taşımadığını, esas hedeflerinin Altınözü’nün ürünlerini dünya genelinde tanıtmak olduğunu vurguladı.
Bu yılki festival programı hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Sarı, etkinlik kapsamında önemli konukların ağırlanacağını ve gençlerin eğlenmesi için çeşitli aktiviteler düzenleneceğini söyledi. Aynı zamanda zeytin üreticilerinin emeklerinin karşılığını alması adına büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti.
Başkan Sarı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Kaymakam Mehmet Sert ile birlikte basın mensuplarıyla festival alanı ve tarım müzesini gezdi. Gezi sonunda ise tüm vatandaşları 8’inci Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali’ne katılmaya davet etti.