Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Günay Güner

TUSAŞ’a Terör Saldırısı

Ankara, Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.’ye (TUSAŞ) 23 Ekim 2024 günü, saat 15.30 suları PKK terör örgütü kıyımcılarınca saldırıldı. Yazımın yazıldığı saate 4 şehidimiz, 3’ü ağır 14 yaralımız var.

Öylesine çapsız ellerdeyiz ki bir günde kurtlar güvercin olurken hiçbiri “Ulan ne yapıyoruz, buna hangi güç nasıl tepki verir” diye düşünmüyorlar. Olan halka, çalışana, öldürülene oluyor. Ekonomin yerlerde sürünüyor, 23 yıldır taş üstüne taş koymamışsın, İsrail’e kafa tutuyorsun. Seçimlerde oyların habire iniyor diye nerede Kürt görsen göz kırpıyor, oylarını çekmeye, Meclis’te de Anayasal çoğunluk sağlamaya çalışıyorsun. Siyasete zemin değiştirterek gerilimden, güvenlik kaygısından oy devşirmeyi amaçlıyorsun. Öncelikle belirteyim, bu saldırının ardında pkk’yi taşeron ve ordu olarak kullanan ABD ve İsrail var. Net koyalım. Hani şu ünlü sorunun yanıtı bize gerçeği söylüyor: Kimler kazançlı çıktı?

Emperyalizm ona çalışmanla yetinmez, dilini de onun yararına çalıştırmanı ister, buyurur. Bu tutsaklığa ancak ve ancak yurduna gönül vererek ekonomiyi güçlü duruma getiren yöneticiler karşı durabilir.

Hani bir tümce vardı, ağzı olanın konuştuğu bir yönetimde diplomasi de güvenlik de kalmaz. Devlet on düşünüp bir konuşanlarca yönetilir!

Doğallıkla PKK+USA+İsrail çıkarları ortaktır. Silahlı PKK’nin etkinliğini yitirmesini ne komutanı USA, ne eğiten donatan İsrail, ne de kuşkusuz PKK ister. Yetmedi bir de Kudüs’e girmekten söz edersen böyle belayı halkın başına sararsın. Dileyelim de bu pislik güçler bu uyarıyla yetinsin.

  1. General İsmail Pekin doğru çözümlemeler yaparken iç yapının güçlendirilmesinin yöneyimce istendiğinde söz ediyor. 23 yıldır yapılan edilen hangi işleri buna hizmet etti? Tam tersi değil mi? Yeni mi akıllarına geldi?.. Çakmasından bile bir demokraside yaşasaydık yönetim istifa eder, yerini yenisine bırakırdı. Dillendirecek yürekli kimse kalmadı.

O kadar danışmandan, prof’tan hiç mi biri mossad’ın, cia’nın, mı5’in ne olduğunu bilmiyor?

TUSAŞ’ın güvenliği bu denli zayıf nasıl olabilir? O stratejik kurumu neredeyse bir kolordu korumalı. Ne ki üç terörist birkaç kurşun sıkarak girebiliyor. Olacak iş değil.

Ya istihbarat kuruluşlarımız? Onlara ne demeli? Ama haksızlık etmeyelim, muhalif izlemekten fırsat bulamıyorlardır. Ne de olsa iç cephe güçlenecek inşallah!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER