Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12. Antakya Uluslararası Film Festivali, Ödüllerle Taçlandı

Antakya’da Ansam Kültür Derneği

Antakya’da Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm Sanat Merkezi iş birliğiyle düzenlenen 12. Antakya Uluslararası Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene yoğun katılım sağlandı.

Mehmet Oflazoğlu’ndan Duygusal Konuşma
Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmada, bir hafta süren etkinliğe 40 ülkeden katılım olduğunu belirterek, “Bu yıl 70 filmi seyirciyle buluşturduk. Film gösterimlerini depremzede çocuklara destek amacıyla konteyner kentte yaptık. Sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz; çocuklarımızın mutluluğu hepimizi daha iyi bir hale getiriyor,” dedi. Festivalin çocuklar için bir umut ışığı olduğunu vurgulayan Oflazoğlu, etkinliğe katılan sanatçılara ve destek veren herkese teşekkürlerini sundu.

Ödüller Sahiplerini Buldu
12. Antakya Uluslararası Film Festivali’nde birçok önemli ödül sahiplerini buldu. Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” ödüllerini, başarılı yapımı “Derun” ile Müge Uğurlar kazandı.
Diğer ödüller ise şu şekilde sıralandı:
• En İyi Senaryo ve Yeşilçam Özel Ödülü: “Yakamoz” filmi ile Ali Kerem Gülermen
• En İyi Görüntü Yönetmeni: “Son Akşam Yemeği” filmiyle Veli Kuzlu
• En İyi Erkek Oyuncu: “Son Akşam Yemeği” filmindeki performansıyla Engin Şenkan
• En İyi Kadın Oyuncu: “Derun” filmindeki rolüyle Hatice Aslan

Festivalde, yerli ve yabancı birçok sanatçının katılımıyla renkli anlar yaşandı. Mehmet Oflazoğlu, festivale katkı sağlayan tüm isimlere teşekkür ederken, böylesi etkinliklerin sanat ve kültür hayatına büyük katkılar sunduğunu ifade etti.