Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

”Yenidoğan Çetesi’ protestosu : Çeteleri değil bebekleri koruyun

Türkiye’de sağlık sektöründeki çürümüşlüğü

Türkiye’de sağlık sektöründeki çürümüşlüğü ve son zamanlarda ortaya çıkan “Yenidoğan Çetesi” skandalını protesto eden sağlık emekçileri, Türkiye İşçi Partisi Hatay İl ve Defne İlçe Yönetimi ile birlikte bir eylem düzenledi. Protestocular, ellerinde “Sağlıkta Ölüm Değil Çözüm” ve “Sağlık Sistemi İnsanları Değil Patronları Koruyor” yazılı pankartlar taşıdı. Hatay Tabip Odası’nın da destek verdiği eylemde, sağlık sisteminin çöküşüne, kötü yönetim ve sağlıkta ticaret anlayışına karşı tepkiler dile getirildi.

Protestocuların hedef aldığı “Yenidoğan Çetesi”, toplumda büyük yankı uyandıran bir olay olarak sağlık alanındaki skandalları ve ihmalleri gözler önüne serdi. Sağlık emekçileri ve siyasi temsilciler, bebeklerin ve hastaların sağlığını tehdit eden uygulamalara dikkat çekerek, suçluların yargılanmasını talep etti.

Eyleme katılan Türkiye İşçi Partisi Hatay İl ve Defne İlçe yöneticileri de, bu tür olayların halk sağlığını tehdit eden unsurlar olduğunu ve sağlık sistemindeki yozlaşmanın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Protesto sırasında sık sık, “Çeteleri değil, bebekleri koruyun!” sloganı atılarak, sağlık sektöründe halkın ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiği mesajı verildi.