Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’ten Dijital Eğitim Hamlesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 200 bin öğretmene dijital öğretmen eğitimi vererek, dijital okuryazarlık ve teknoloji kullanımını artırmayı hedefliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 200

Milli Eğitim Bakanlığı, “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” Projesi ile 200 bin öğretmene dijital öğretim eğitimleri sunarak, dijital yetkinliklerini artırmayı hedefliyor. Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen “IPA III Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında öğretmenlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi amacıyla bir dizi uygulama hayata geçirilecek.

Projenin amaçları ve içerikleri

Proje, eğitimde teknolojinin etkin kullanımı ve teknoloji okuryazarlığının artırılmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda, öğretmenler için sürdürülebilir bir “dijital eğitim ekosistemi” oluşturulacak. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Dijital Öğretmen Yeterlik Çerçevesi”, öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri, ulusal yeterlilikler çerçevesi ve Avrupa Birliği eğitimciler için genel yeterlilikler çerçevesi dikkate alınarak oluşturulmuş olup, “dijital okuryazarlık”, “öğrenme ve öğretmede dijital teknolojiler” ve “kapsayıcı, sürdürülebilir ve etik kullanım” alanlarında 17 yeterlik, 14 alt yeterlik ve bunları destekleyen göstergeler belirlenmiştir.

Çevrimiçi eğitim süreci

Proje çerçevesinde, 200 bin öğretmene verilecek 120 saatlik “dijital öğretmen” eğitimleri çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Eğitimlerde kullanılacak etkileşimli içeriklerin dijitalleştirilmesiyle ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından öğretmenlere yönelik eğitim takvimi de açıklanacak. Bu eğitimlerin ardından öğretmenlerin, öğrencilerinin dijital becerilerini geliştirmesi ve dijital eğitim imkanlarından yararlanmalarını sağlamaları bekleniyor. Ayrıca, proje ile salgın ve afet durumlarında öğrencilerin eğitimine kesintisiz devam edilmesi hedefleniyor.

Yeni laboratuvarlar kuruluyor

Dijital becerilerin geliştirilmesi ve eğitim içeriklerinin oluşturulması amacıyla son teknoloji ile donatılmış 8 öğretmen öğrenme laboratuvarı kurulacak. Bu laboratuvarlarda öğretmenlerin video çekimleri yapabilmesi ve odak grup çalışmaları düzenleyebilmesi için gerekli stüdyolar da bulunacak. Böylece öğretmenler, birlikte dijital içerik üretebilecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı, laboratuvarların kurulumu için yer belirleme ve teknik çizim süreçlerini tamamladı. Laboratuvarların kullanıma açılmasıyla birlikte, eğitimlerin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Projenin sonunda, 200 bin öğretmene verilen eğitimlerin tüm öğretmenlere ulaşması planlanıyor.