Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STK’lar “Etki Ajanlığı Düzenlemesine Hayır” diyor

Türkiye’nin önde gelen meslek örgütleri, Etki Ajanlığı Düzenlemesi’ne karşı tepkilerini göstermek için bir araya geliyor. 15 Kasım 2024’te düzenlenecek toplantıda düzenlemenin basın ve ifade özgürlüğüne olası etkileri tartışılacak.

Türkiye’nin önde gelen meslek

Türkiye’nin önde gelen meslek örgütleri, Etki Ajanlığı Düzenlemesi başta olmak üzere torba yasa içindeki düzenlemelere karşı bir toplantı düzenliyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), PEN Yazarlar Derneği, DİSK Basın İş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından organize edilen toplantı, 15 Kasım 2024 Cuma günü saat 11.00’de TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak.

Düzenleme, basın ve ifade özgürlüğüne tehdit mi?
TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçen ve genel kurula gelmesi beklenen düzenlemeye karşı tepki gösteren meslek örgütleri, düzenlemenin basın, yazarlar ve yayıncılar üzerindeki olası olumsuz etkilerini kamuoyuna açıklamayı hedefliyor. Toplantıda, gazetecilerin ve yayıncıların yaşadığı hak ihlalleri, haksız gözaltı ve tutuklamalar, fiziksel saldırılar ve hedef göstermeler gündeme taşınacak.

İktidara ve muhalefete çağrı yapılacak
Toplantıda, Etki Ajanlığı Düzenlemesi’nin torba yasadan çıkarılması için iktidara ve muhalefete çağrıda bulunulacak. Meslek örgütleri, düzenlemenin yasalaşması halinde basın ve düşünce özgürlüğü alanında ağır ihlallerin yaşanacağı konusunda uyarıda bulunacak.

Toplantı detayları
Tarih: 15 Kasım 2024 Cuma
Saat: 11.00
Yer: TGC Burhan Felek Konferans Salonu, Türkocağı Cad. No:1, Cağaloğlu-Fatih, İstanbul
İletişim: 0212 513 83 00

Basın ve ifade özgürlüğü savunulacak
Meslek örgütlerinin temsilcileri, bu toplantı aracılığıyla düzenlemenin geri çekilmesi yönündeki taleplerini bir kez daha vurgulayacak. Toplantı, basın özgürlüğünü savunma adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.