Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KADEM Hatay, Toplumsal Şiddete Karşı Çözüm Yollarını Ele Aldı

KADEM Hatay, ‘Güven Toplumunun İnşası Eğitimi: Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ başlıklı bir dijital etkinlik düzenledi. Şiddet sorununun gündelik ve toplumsal hayattaki boyutlarının tanımlandığı eğitici etkinlikte şiddetin önlenebilmesi adına oldukça önemli ve ilgi çeken çözüm önerilerinin üzerinde duruldu.

KADEM Hatay, ‘Güven Toplumunun
Toplumsal hayatta kadının temsilini güçlendirmek amacıyla Hatay’da etkinlikler düzenleyen KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) Hatay Temsilciliği, güven toplumunun inşası sürecinde şiddetin tanımlanması ve şiddete yönelik çözüm önerilerinin ele alındığı önemli bir bilinçlendirme etkinliği gerçekleştirdi. KADEM Hatay Temsilcisi Avukat Saliha Betül Yıldız‘ın öncülüğünde yapılan etkinlik, yoğun katılım sağladı. Etkinlikte şiddet kavramının psikolojik, hukuksal ve dinsel boyutları derinlemesine tartışıldı.

“Birden Çok Şiddet Türü Bulunmaktadır”

Etkinliğin ilk konuşmacısı olan Psikolog Aysel Harmanbaşı, şiddetin birçok farklı boyutunun olduğunu ve bu boyutların toplumsal hayatta önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Harmanbaşı, şiddetin tek bir sebepten ziyade bir döngüye sahip olduğunu belirterek, “Şiddetin tanımlanması kadar, şiddetle mücadelede başvurulabilecek kanalların ve yöntemlerin de bilinmesi çok önemlidir” dedi. Şiddetle mücadelede sadece mağdurların değil, tüm bireylerin, kuruluşların ve kurumların da sorumluluk taşıması gerektiğini söyledi.

“KADEM, Şiddet Mağduru Kadınların Yanındadır”

Bu yılki sloganlarının “şiddete seyirci kalma” olduğunu belirten Avukat Saliha Betül Yıldız, şiddet mağdurlarının devlet kurumlarıyla iletişim kurarken hiçbir endişe duymamaları gerektiğini ifade etti. Yıldız, KADEM’in şiddetin her türüyle mücadele eden bir dernek olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddet konusunda da hukuk sisteminin sunduğu önleyici ve koruyucu düzenlemelere dair detaylı bilgiler verdi. Yıldız, “Kadınlar, türü ne olursa olsun uğradıkları şiddet karşısında devlet kurumları ve biz gibi derneklerle iletişime geçmelidir. KADEM, şiddet mağduru kadınların savunucusudur ve her zaman onların yanındadır” dedi.

“Dinimiz, Kadına Şiddete İzin Vermemektedir”

Hatay İl Müftü Yardımcısı Bilge Özdemir, etkinlikte şiddetin dinsel boyutunu ele alarak, İslam dininde şiddetle ilgili yaklaşımı anlattı. Özdemir, Kuran-ı Kerim’deki birçok âyet ve sûrede şiddetin zararlarının vurgulandığını belirterek, dinin kadına şiddet gibi her türlü zarara karşı olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Müslümanlar olarak dinimizin zora ve şiddete müsaade etmediğini net bir şekilde anlamalıyız. En zor savaş dönemlerinde bile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, kimseyi zorlamamış ve adaletli davranmıştır” dedi.

Etkinlikte, toplumsal hayatta kadına yönelik şiddetin engellenmesinin güvenli bir toplum için ne kadar önemli olduğu vurgulandı. Ayrıca, kadına yönelik şiddeti önlemek adına alınabilecek çok yönlü önlemler üzerine kapsamlı bir tartışma yapıldı. Katılımcıların soruları yanıtlandı ve etkinlik sonunda fikir alışverişi yapıldı.

Etkinlik Sonrası Duyuru

KADEM Hatay Temsilcisi Yıldız, etkinlikte katılımcılara gösterdikleri ilgi ve katkılar için teşekkür ederek, 25 Kasım Pazartesi günü İskenderun’daki Üsküdar Konteyner Kentteki Destek Merkezi’nde yapılacak olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” etkinliği hakkında bilgi verdi. Etkinlikte bir basın bildirisi okunacağını ve hediyeler dağıtılacağını belirten Yıldız, etkinliği sonlandırarak katılımcılara teşekkür etti.