Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ümit Özdağ cezaevinde açlık grevine mi başladı ?

Silivri Cezaevi’nde iki aydan fazladır tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel

Silivri Cezaevi’nde iki aydan fazladır tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, iddianamesinin hala hazırlanmadığını belirterek tepkisini ortaya koydu. Yemekleri reddeden ve kantin ürünleriyle beslenen Özdağ, “Yargılanmak istiyorum” diyerek adalet çağrısında bulundu.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasi isimlerle yaptığı görüşmenin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Sarıgül, ziyaret ettiği isimler arasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da bulunduğunu belirtti.

Ümit Özdağ: “Benim suçum ne?”

Sarıgül’ün aktardığına göre, Ümit Özdağ, kendisine yöneltilen suçlamaların ne olduğunu öğrenmek istiyor. Cezaevinde geçirdiği sürenin hukuki bir dayanağa oturmadığını savunan Özdağ, şu sözlerle isyan etti:

“İddianamem neden hala hazırlanmadı? Ben yargılanmak istiyorum. Benim suçum ne, burada neden bulunuyorum? Suç unsuru taşıyan herhangi bir şey yapmadım. Hakkımdaki iddialar netleşmeden bu belirsizlik içinde tutulmak, adaletle bağdaşmaz.”

Açlık greviyle tepki gösteriyor

İki aydan uzun süredir tutuklu olan Özdağ, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, iddianame hazırlanmadığı sürece açlık grevine başlayacağını duyurmuştu. Bu kararını hayata geçiren Özdağ, cezaevi yönetiminin sunduğu yemekleri almayı reddediyor. Sadece cezaevi kantininden temin ettiği ürünlerle yaşamını sürdürüyor.

Mustafa Sarıgül: “Adaletin gecikmemesi gerekir”

Mustafa Sarıgül, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, yargı sürecinin hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı. Sarıgül, “Cezaevinde bulunan her bireyin hukuki süreci makul bir süre içinde başlamalıdır. İddianamesi hazırlanmayan tutukluların hukuki güvenceleri zedelenir” dedi.

Siyasi tutuklular gündemde

Özdağ’ın yanı sıra, farklı siyasi kimliklere sahip başka tutuklu isimler de bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isminin de bu bağlamda zikredilmesi, kamuoyunda soru işaretleri doğurdu. Ancak Sarıgül’ün açıklamasında, İmamoğlu’na ilişkin herhangi bir suçlama ya da resmi işlem bulunmadığı net olarak ifade edilmedi.

Cezaevinde siyasi baskı iddiaları gündemde

Zafer Partisi cephesinden yapılan açıklamalarda, Ümit Özdağ’ın tutukluluk halinin siyasi bir baskı aracı olduğu öne sürülüyor. Partililer, hukuki sürecin şeffaf bir şekilde ilerlemesi gerektiğini ve toplumun adalet beklentisinin görmezden gelinmemesi gerektiğini savunuyor.

Hukukçulardan açıklama: “İddianamesiz tutukluluk kabul edilemez”

Konuyla ilgili görüş bildiren bazı hukukçular, iddianame hazırlanmadan aylarca tutuklu kalmanın Anayasa’ya ve evrensel hukuk kurallarına aykırı olduğuna dikkat çekiyor. Hukuki sürecin gecikmesinin, bireyin haklarının ihlali anlamına geldiği belirtiliyor.