Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Benzin Zammı İptal Edildi, İndirim Yolda

Küresel piyasalarda brent petrol fiyatlarının 63 dolara kadar gerilemesi, akaryakıt

Küresel piyasalarda brent petrol fiyatlarının 63 dolara kadar gerilemesi, akaryakıt fiyatlarında olumlu bir gelişmeye neden oldu. Brent petrol ve döviz kuru kaynaklı dalgalanmaların etkisiyle geçtiğimiz hafta benzin fiyatlarına gelmesi beklenen 1 lira 8 kuruşluk zam iptal edildi.

Enerji piyasası kaynaklarından edinilen bilgilere göre, fiyatlardaki düşüş trendinin devam etmesi halinde bu hafta çarşamba gününden itibaren benzin ve motorin fiyatlarında litre başına 3 lirayı bulabilecek indirimler bekleniyor.

Son dönemde sürekli artış gösteren akaryakıt fiyatlarına karşı bu gelişme vatandaşlar açısından sevindirici bir gelişme olarak yorumlandı. Brent petrol fiyatlarının düşüşü ve döviz kurlarındaki dengelenme, pompa fiyatlarına da doğrudan yansımaya başladı.

Ekonomistler, fiyatların bu şekilde seyrini koruması durumunda önümüzdeki günlerde akaryakıt ürünlerinde daha fazla indirimin gündeme gelebileceğini belirtiyor.