Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Bir Orman Yangını Daha: Ekipler Zamanla Yarıştı

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Aşkarbeyli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan

Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Aşkarbeyli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Havadan ve karadan müdahale

Hatay’ın İskenderun ilçesinde sabah saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin koordineli çalışmasıyla kısa sürede kontrol altına alındı. Aşkarbeyli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye hızla jandarma, Orman Genel Müdürlüğü ekipleri ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi sevk edildi. Yangına ilk müdahale helikopter ve arazözlerle havadan ve karadan eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Alevler yayılmadan durduruldu

Rüzgârın etkisiyle kısa sürede yayılma riski taşıyan alevler, ekiplerin zamanında müdahalesiyle ormanın derinliklerine ilerlemeden durduruldu. Kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı ya da yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yaşanmadı.

Soğutma sürüyor, inceleme başlatYusuf Cemilıldı

Yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede olası yeniden tutuşmaları önlemek amacıyla soğutma çalışmaları başlatıldı. Öte yandan, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından detaylı inceleme başlatıldı.
Yetkililer, vatandaşlara ormanlık alanlarda ateş yakmamaları ve şüpheli durumları gecikmeden bildirmeleri çağrısında bulundu.