Mısır’ın başkenti Kahire’nin merkezinde bulunan büyük bir iletişim merkezinde çıkan yangında 22 kişi yaralandı. Olay, ülke genelinde telekomünikasyon ve internet hizmetlerinde aksamalara yol açtı.
Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ramses bölgesindeki Ramses Central binasında sabah saatlerinde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 14 kişinin yaralandığı ve bu kişilerin tedavi için Kıpti Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.
Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hussam Abdulgaffar ise yerel basına yaptığı açıklamada, yaralı sayısının daha sonra 22’ye yükseldiğini, hastaların el-Kattamiye, el-Munira ve ed-Demirdaş hastanelerine nakledildiğini duyurdu.
Yangının çıkış nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan, yangın nedeniyle ülke genelinde bazı bölgelerde telekomünikasyon ve internet hizmetlerinde geçici kesintiler yaşandığı bildirildi.

