6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başında gelen Hatay, iş dünyasının dayanışma buluşmasına ev sahipliği yaptı. Doğu Akdeniz Sanayici ve İş İnsanları Federasyonu (DASİFED) öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden sanayici ve iş insanları katıldı.
DASİFED Başkanı Gülay Gül’ün ev sahipliğinde düzenlenen buluşmada; Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Yasin Akçakaya, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Ragıp Aras, Gelinlik Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (İSGEİD) Başkan Yardımcısı Serap Sezgin ile AGSD ve İSGEİD üyeleri yer aldı. Toplantıya ayrıca TÜRKONFED Danışma Kurulu Üyesi, İÇASİFED Kurucusu ve önceki dönem başkanlarından Mehmet Akyürek de katılarak destek verdi.
saha ziyaretleri ve anma
Toplantı öncesinde heyet, Hatay’daki konteyner kentlerde incelemelerde bulundu. Depremin ardından kurulan geçici yaşam alanlarında barınan vatandaşlarla bir araya gelen iş insanları, ihtiyaçlara dair notlar aldı. Bölgedeki esnafla da temas kuran heyet, sorunları dinleyip moral verdi.
Kimsesizler mezarlığını da ziyaret eden iş dünyasının temsilcileri, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren tüm vatandaşları dualarla andı.
“hatay için hâlâ yapılacak çok iş var”
Toplantının ardından açıklama yapan DASİFED Başkanı Gülay Gül, buluşmanın hem manevi hem de yapıcı açıdan önemli olduğunu vurguladı. Gül, “Hatay’da büyük bir yıkım yaşandı. Ama bizler iş dünyası olarak bu yıkımı dayanışmayla onarmaya kararlıyız. Toplantımızda Hatay için bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapılabilir konularını masaya yatırdık. Bu daha başlangıç. Yapacak çok işimiz var,” dedi.
Toplantı, deprem bölgelerinde üretim, istihdam ve yeniden yapılanma süreçlerine iş dünyasının nasıl katkı sağlayabileceği yönünde fikir alışverişleriyle son buldu.

