Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdoğan’dan “Terörsüz Türkiye” Vurgusu: “Yeni Bir Sayfa Açılıyor”

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecine

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Parti yöneticileri ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda Erdoğan, Türkiye’nin artık yeni bir döneme girdiğini söyledi. Toplantının açılışında söz alan Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta itibarıyla terör vesayeti sona erme sürecine girmiştir. Türkiye, acılarla dolu bir dönemi geride bırakmaya başlamış, tarihi bir sayfa kapanırken yepyeni bir sayfa açılmıştır” dedi.

“Bu bir pazarlık değil, bir kararlılık sürecidir”

Erdoğan, “Terörsüz Türkiye” adını verdikleri sürecin bir müzakerenin ya da pazarlığın ürünü olmadığını açıkça ifade etti. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurunu, gururunu esas alan bir yaklaşımla yürütülmektedir. Devletimizin başını öne eğdirmeyiz. Bu projeyi de aynı anlayışla sürdürüyoruz.”

Türkiye için, millet için, istikbal için çalışıyoruz”

Milletin endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, bu sürecin devletin kararlılığıyla şekillendiğini vurguladı: “Hiç kimse tedirgin olmasın, korkuya kapılmasın. Ne yapıyorsak Türkiye için, milletimiz için, istikbalimiz için yapıyoruz. Terörün sona ermesiyle birlikte yıllarca süren istismarlar da sona erecek.”

“86 milyon vatandaşımız kazanacak”

AK Parti’nin son 25 yılda verdiği mücadelenin bu sonuçta büyük payı olduğunu belirten Erdoğan, sürecin kazananının tüm Türkiye olduğunu söyledi: “Türk, Arap, Kürt, kim olursa olsun 86 milyon vatandaşımız kazanmıştır. Bu mücadelede geri adım atmadık, atmayacağız. Devletimizin, milletimizin huzuruna kast eden hiçbir yapıya asla izin vermeyeceğiz.”

“Güçlü, onurlu, umutlu Türkiye”

Türkiye Cumhuriyeti’nin her geçen gün daha güçlü bir devlet haline geldiğini söyleyen Erdoğan, umut dolu bir gelecek mesajı verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayaktadır. Bugün dünden daha kudretlidir. Daha azametli, daha gururlu ve en önemlisi geleceğe dair daha umutludur.”

“Terör duvarları yıkılıyor, kardeşlik inşa ediliyor”

Konuşmasının son bölümünde birlik ve beraberlik çağrısı yapan Erdoğan, terörün oluşturduğu ayrılıkların sona erdiğini belirtti:
“Kırk bir yıllık parantez kapanıyor. Terörün ördüğü duvarlar yıkılıyor. Müslümanlar arasındaki ayrılıkların sona ermesi bir suç değil, aksine imanla şereflenilecek bir duruştur.”
Dualar ve temennilerle konuşmasını noktalayan Erdoğan, “Rabbim bize son nefesimize kadar milletimiz, ümmetimiz ve insanlık için çalışmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.