Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Antakya Belediyesi tarafından Ekinci Mahallesi’nde inşa edilen çok amaçlı salonun açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Antakya Belediyesi Başkanı İbrahim Naci Yapar, protokol üyeleri, hayırseverler ve mahalle sakinlerinin katıldığı törenle hizmete giren salon, bölgenin sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Kurdele kesimiyle gerçekleştirilen açılışta konuşan Başkan Yapar, şehri eski günlerine kavuşturmak için aralıksız çalıştıklarını vurguladı.

Başkan Yapar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Antakya’mızın eski ve güzel günlerine dönmesi için hizmetlerimizi sizlerle birlikte peş peşe açmaya devam ediyoruz. Şehrimiz ihya ediliyor. Beraberinde sosyal yapılar, üst yapılar ve yerel hizmetler de kaldığı yerden devam ediyor. Ekinci Mahallemizin böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Bu mekanın yapılmasına katkı sunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu salonumuzda güzel, iyi ve mutlu günlere ev sahipliği yapacak toplantılar olacak. Mahallemize Çok Amaçlı Spor Salonu hayırlı uğurlu olsun.”
Deprem sonrası toparlanma sürecinde önemli bir adım olarak görülen salonun, mahalle sakinleri için bir buluşma ve dayanışma noktası olması bekleniyor. Antakya Belediyesi, benzeri sosyal yatırımlarla şehrin dört bir yanında hizmet atağını sürdürmeye kararlı.

