Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen 18. Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF 2025) büyük heyecana sahne oldu. Türkiye’yi başarıyla temsil eden 18 Yaş Altı Kadın Voleybol Milli Takımı, turnuvanın final maçında güçlü rakibi İtalya’yı 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.
Final maçında Türk milli takımı ilk seti 25-15 gibi net bir skorla kazanarak maça hızlı başladı. İkinci sette İtalya etkili bir oyun sergileyerek 25-19’luk skorla karşılık verdi ve durumu 1-1’e getirdi. Ancak Ay-yıldızlılar, üçüncü sette tekrar kontrolü ele alarak 25-17’lik set skoruyla öne geçti. Son sette ise büyük mücadele yaşandı; Türkiye seti 26-24 kazanarak maçı ve turnuvayı 3-1 tamamladı.
Bu büyük başarı, genç voleybolcuların yılardır süren disiplinli çalışmasının ve takım ruhunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin voleyboldaki geleceği adına umut veren bu zafer, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.
Öte yandan, EYOF 2025’te bir diğer gurur kaynağımız ise artistik cimnastikte Yaşam Suğra Akan oldu. Yer aleti disiplininde yarışan genç sporcu, başarılı performansıyla bronz madalyaya uzandı. Bu madalya, Türkiye’nin festivale olan sportif katkısını artırırken genç sporcuların farklı branşlarda da uluslararası arenada varlık gösterdiğini ortaya koydu.

