Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay Havalimanı’nda Yeni Pist ve Apron Hizmete Giriyor

6 Şubat depremlerinde hasar gören Hatay Havalimanı’nda yürütülen birinci etap

6 Şubat depremlerinde hasar gören Hatay Havalimanı’nda yürütülen birinci etap onarım ve geliştirme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Eylül itibarıyla 2 bin 720 metre uzunluğundaki yardımcı pist ile 10 uçak kapasiteli yeni apronu hizmete alacaklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen havalimanında yoğun bir onarım sürecinin yürütüldüğünü belirterek, pistin 2 bin 82 metrelik bölümünde yapılan güçlendirme ve iyileştirme çalışmaları sayesinde 29 Mart 2024’te çift yönlü uçuş operasyonlarının yeniden başladığını hatırlattı.

Yeni pist ve apronun yanı sıra bağlantı taksi yolu, yeni regülatör ve ısı merkezi binalarının da tamamlanacağını ifade eden Uraloğlu, “Bu çalışmalarla Hatay Havalimanı’nın operasyon kapasitesi artacak, hava trafiğine uygun saat aralıkları genişleyecek ve park kapasitesine bağlı olarak sefer sayıları artırılabilecek” dedi.

Ana pistin yenilenme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Bakan, hızlı çıkış ve bağlantı taksi yolları, çevre duvarı, terminal binası güçlendirmesi ve diğer yapısal iyileştirme çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

Açıklamanın ardından Pegasus Hava Yolları da yolcularına müjdeyi verdi. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Hatay’a haftada 7, Kuzey Kıbrıs ile Hatay arasında ise haftada 4 sefer düzenleyeceğini duyurdu.