Hatay’da yaşayan Yusuf Aşkar, sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle oluşan maddi kayıpların dağıtım şirketi tarafından karşılanmasını ve son dönemde gelen yüksek elektrik faturalarının iptal edilmesini talep ederek Toroslar EDAŞ İl Müdürlüğü önünde oturma eylemine başladı.
Elektrik kesintileri vatandaşın sabrını taşırdı
Hatay’da son aylarda sıkça yaşanan elektrik kesintileri, yurttaşların hem günlük yaşamını hem de iş hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kesintiler sırasında bozulan elektronik cihazlar, iş yerlerinde yaşanan üretim kayıpları ve evlerdeki gıda ürünlerinin zarar görmesi vatandaşın tepkisini artırıyor. Bu mağduriyetlere dikkat çekmek isteyen Yusuf Aşkar, Toroslar EDAŞ binası önünde oturma eylemi başlatarak sesini duyurmaya çalıştı.
Yusuf Aşkar’ın talepleri neler?
Eylemine sessiz bir protesto ile başlayan Yusuf Aşkar, basına yaptığı açıklamada net taleplerini sıraladı. Aşkar, elektrik kesintilerinden kaynaklanan tüm zararların dağıtım şirketi tarafından karşılanmasını istedi. Ayrıca, hiçbir hizmet alınmadan gönderilen yüksek elektrik faturalarının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.
Aşkar, “Vatandaş olarak paramızla mağdur oluyoruz. Elektrik olmadığı halde fatura geliyor. Bunun kabul edilecek hiçbir yanı yok. Hakkımızı almak için buradayım” diyerek kararlılığını vurguladı.
Yusuf Aşkar’ın başlattığı oturma eyleminin, Hatay’da uzun süredir devam eden elektrik sorununa dikkat çekmesi bakımından önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.

