Yayladağı’nda düzenlenen Uluslararası Aba Güreşi ve Minikler Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivanlar belli oldu.
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen Geleneksel Yayladağı Kültür Sanat Festivali kapsamında, spor tutkunları Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası ve Minikler Türkiye Şampiyonası’nda nefes kesen müsabakalara tanıklık etti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Yayladağı Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) iş birliğiyle Devrent Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra İran, Dağıstan ve Gürcistan’dan toplam 670 sporcu katıldı.
Ağalık görevini emekli vali Lütfullah Bilginin üstlendiği müsabakalarda, Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonası ağır sıklet finalinde Enes Bandırma rakibi İbrahim Güleç’i mağlup ederek başpehlivan unvanını kazandı. Minikler Türkiye Şampiyonası’nda ise Emin Mutlusoy, Yüşa Samet Erce’yi yenerek genç yaşta başpehlivan oldu.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ederken, dereceye giren sporcuları tebrik etti. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ise festivalin dün başlayan etkinliklerle birlikte tamamlandığını ve güreşin festivalin en heyecan verici bölümlerinden biri olduğunu vurguladı.
Festival, yerli ve yabancı sporcuların centilmenlik içinde mücadele ettiği organizasyonla, kültür ve sporun bir arada yaşandığı renkli görüntülere sahne oldu.

