Belen ilçesinde geleneksel hale gelen Yayla Şenlikleri, bu yıl 4. kez düzenleniyor. 31 Ağustos 2025 Pazar günü gerçekleşecek olan etkinlik, hem kültürel hem de sportif faaliyetlerle dolu dolu geçecek.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, tüm ilçe halkını ve çevre bölgelerden vatandaşları bu coşkuya ortak olmaya davet etti. Başkan Gül, “Ata sporumuz Aba Güreşi’yle kültürümüzü yaşatıyor, yayla şenliklerimizi daha da anlamlı kılıyoruz” dedi.
Belen Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, şenlik programının en dikkat çekici bölümü 1 milyon TL ödüllü Aba Güreşi Festivali olacak. Yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleşecek bu festivalde kıran kırana mücadeleler yaşanacak.
🎉 Etkinlik Detayları:
-
Tarih: 31 Ağustos 2025, Pazar
-
Saat: 08.00 – 20.00
-
Yer: Kahramanlar Kır Düğün Salonu, Belen
Gün boyunca sürecek etkinliklerde sporun yanı sıra, geleneksel kültür unsurları da yaşatılacak. Belediye yetkilileri, Belen Yaylalarının yeniden şenlik havasına bürüneceği bu özel günde tüm vatandaşları davet etti:
“Bu büyük heyecana siz de ortak olun, geleneksel kültürümüzü birlikte yaşatalım!”

