Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temizlik görevlisinin örnek davranışı takdir topladı

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden ve konteynerde yaşamını sürdüren

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden ve konteynerde yaşamını sürdüren Salih Bostancıoğlu, ev almak için yıllardır biriktirdiği para ve altın dolu çantasını parkta unuttu. Altınözü ilçesinde belediye temizlik personeli tarafından bulunan çanta, zabıta ekipleri aracılığıyla sahibine eksiksiz şekilde teslim edildi.

Çantayı bulan temizlik görevlisi takdir topladı

Defne ilçesinde yaşayan Bostancıoğlu, ev sahibi olabilmek için biriktirdiği paraları ve ziynet eşyalarını yanında taşıyordu. Altınözü’nde parkta unuttuğu çanta, belediye temizlik görevlisi Necmettin Arvuloğlu tarafından bulundu. Arvuloğlu, hiç tereddüt etmeden çantayı Altınözü Belediyesi zabıta ekiplerine teslim etti.

İçinden servet çıktı

Zabıtanın yaptığı incelemede çantanın içinden büyük miktarda döviz, Türk lirası ve altın çıktı. Sayım sonucunda 62 bin 700 Suudi Arabistan riyali, 4 bin 970 euro, 18 bin 500 Suriye lirası, 500 Türk lirası, 3 adet 22 ayar bilezik, 1 adet kelepçeli bilezik, 1 adet aktarmalı bilezik, 1 adet altın kolye, 2 adet yüzük, 2 çift küpe, 1 adet zincir bileklik, 1 adet gümüş bileklik, 2 adet bilezik ve 1 gram 22 ayar altın tespit edildi. Değerli eşyaların toplam piyasa değerinin 1 milyon lirayı geçtiği belirtildi.

“Kazancımıza haram katmadık, faydasını gördük”

Çantasına kavuşan depremzede Salih Bostancıoğlu, duyarlı davranış için temizlik görevlisi ve zabıta ekiplerine teşekkür etti. Bostancıoğlu, “Öncelikle çantayı bulan belediye personeline minnettarım. Paraların ve altınların bana ulaşmasında emek veren zabıtaya da teşekkür ediyorum. Biz hayatımız boyunca kazancımıza haram katmamaya çalıştık, Allah da faydasını gösterdi. Allah razı olsun, Rabbim bu tür güzel davranışların çoğalmasını nasip etsin” ifadelerini kullandı.