İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının usulsüz olduğu iddiasıyla açılan ceza davasında ilk duruşma bugün görüldü.
Silivri’de Yoğun Katılım
Duruşma, Silivri’de bulunan Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki salonda yapılırken, saat 11.00’de başlaması beklenen duruşma uzun süre gecikmeli olarak başladı. Salona “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganlarıyla giren İmamoğlu, dakikalarca ayakta alkışlandı.
Aile ve Partili İsimler Yanında
İmamoğlu’na eşi Dilek Kaya İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu ve kız kardeşi Neslihan Yakupçebioğlu da destek verdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Hak, hukuk, adalet” sloganları eşliğinde salona giriş yaptı.
Salonda ayrıca CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İBB Başkanvekili Nuri Aslan, CHP Milletvekili Sibel Suiçmez ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de hazır bulundu.
Üniversite Arkadaşlarından Destek
İmamoğlu’nun üniversite yıllarından arkadaşları da duruşmaya katılarak kendisine destek verdi. Duruşma salonu tamamen dolarken, atmosferin oldukça yoğun ve coşkulu olduğu gözlendi.

