Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

523 Bin Vatandaşa Evde Bakım Desteği Yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine bu ay toplam 6 milyar lira ödeme yapıldığını duyurdu. Ödemeler, tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine destek amacıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Bakan Göktaş, yazılı açıklamasında Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılından bu yana engelli bireylerin aile ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için uygulanan önemli bir sosyal destek modeli olduğunu belirtti. Göktaş, “Engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan aileleriyle birlikte yaşamalarını destekliyor, aile birliğinin korunmasına katkı sağlıyoruz” dedi.

Göktaş, hak sahibi başına aylık 11 bin 702 lira ödeme yapıldığını, halihazırda ise 523 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını aktardı.
“Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.