Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ Ekoloji Grubu Sözcüsü saldırıya uğradı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, mahkeme kararıyla faaliyeti durdurulan beton santralının ortağı,

Hatay’ın Samandağ ilçesinde, mahkeme kararıyla faaliyeti durdurulan beton santralının ortağı, ekoloji grubu sözcüsü Mevlüt Oruç’u otomobilinde darbetti. Oruç hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Samandağ Ekoloji Grubu Sözcüsü Mevlüt Oruç’a Saldırı

Samandağ Ekoloji Grubu Sözcüsü Mevlüt Oruç, gece saatlerinde Yeşilada Mahallesi’nde otomobilindeyken, mahkeme kararıyla faaliyetleri durdurulan beton santralının ortağı A.K. tarafından darbedildi. 61 yaşındaki Oruç, saldırının ardından hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

Olay, Samandağ Ekoloji Grubu’nun açtığı dava sonucunda, 29 Ağustos’ta ilçedeki beton santralinin faaliyetlerinin durdurulmasının ardından yaşandı.

Darbe Anı Nasıl Gerçekleşti?

İddiaya göre A.K., yanında çalışan birkaç kişiyle birlikte, Oruç’un otomobilinin önünü keserek durdurdu. Ardından otomobilin kapısını açarak, Oruç’un başına sert bir şekilde vurarak darp ettiği belirtildi.

Oruç, saldırı sırasında bir süre kendinden geçtiğini ve kendisine geldiğinde A.K. ile çalışanlarının olay yerinden ayrıldığını söyledi. Yaşanan şiddet olayının ardından Oruç, kendi otomobiliyle evine giderek durumu yakınlarına bildirdi.

 

Hastanede Tedavi ve Şikayet Süreci

Darbedilen Mevlüt Oruç, başında oluşan darp yaraları nedeniyle hastaneye götürüldü. Buradaki tedavisinin ardından taburcu edilen Oruç, polis ekiplerine A.K. hakkında şikayette bulundu.

Olay sonrası güvenlik güçleri, A.K.’yi gözaltına almak için çalışmalarını başlattı. Saldırının detayları ve santral ortağı ile çalışanlarının eylemleri hakkında incelemeler sürüyor.

Samandağ Ekoloji Grubu’nun açtığı dava ile mahkeme, beton santralının faaliyetlerini durdurmuştu. Ancak bu karar, santral ortakları ile ekoloji grubu arasındaki gerginliği artırdı ve olayın şiddetle sonuçlanmasına yol açtı.

Oruç’un darp edilmesi, çevre aktivizmi ile sanayi yatırımları arasındaki çatışmanın tehlikeli bir boyuta ulaştığını gösteriyor.

Polis İncelemeleri Sürüyor

Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan A.K. ve beraberindeki kişiler hakkında soruşturma başlattı. Tanık ifadeleri, güvenlik kamera kayıtları ve santral faaliyetleriyle ilgili belgeler incelenerek adli sürecin ilerlemesi bekleniyor.

Saldırının, çevre mücadelesi yürüten kişiler üzerinde oluşturabileceği caydırıcı etki ve benzer olayların önlenmesi konusundaki çalışmalar da takip ediliyor.