Hatay’ın Samandağ ilçesinde Kurtderesi Mahallesi sakinleri, 2 hafta önce tapulu arazilerine çevik kuvvet eşliğinde giren iş makinelerinin narenciye ağaçlarını kesmesi üzerine nöbet tutuyor ve Hataylıları birlik olmaya çağırıyor. Daha önce kendi imkanlarıyla dikilen ağaçların zarar görmesi üzerine mahalle halkı, yaşadıkları zulme karşı ses çıkarmak için yürüyüş planladı.

Mahalleli, yaşam alanlarını ve topraklarını korumak amacıyla 23 Eylül 2025 Salı günü saat 18.00’de Salt Döner Caddesi’nde yapılacak yürüyüşe tüm vatandaşları davet etti. Yürüyüş, halkın birlikte dayanışma içinde hareket ederek haklarını savunma kararlılığını göstereceği bir platform olacak.
Kurtderesi sakinleri, “Toprağımızın, yaşamımızın ve geleceğimizin gasp edilmesine karşı birlikte mücadele edelim” çağrısında bulunurken, dayanışma içinde hareket etmenin önemine vurgu yaptı.
Yürüyüş Detayları:
📍 Salt Döner Caddesi, Samandağ – Hatay
🗓 23 Eylül 2025 Salı
🕕 18:00

