Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay ziyareti kapsamında depremden etkilenen Açıkgöz ailesini ziyaret etti. Antakya’nın Güzelburç Mahallesi’nde evlerine yeni taşınan aileyle bir araya gelen Bakan Kurum, devletin tüm kurumlarıyla birlikte deprem bölgesinde seferberlik ruhuyla çalıştıklarını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Kurum ziyarette Açıkgöz ailesine “hayırlı olsun” dileklerini ileterek şu ifadeleri kullandı:
“Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın. Sağlık, huzur, mutluluk içerisinde inşallah evlatlarınızla, eşinizle, torunlarınızla hep birlikte yaşayın. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle oturun.”
Ev sahibi 74 yaşındaki Ali Açıkgöz ise, devletin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Evler çok iyi, yapanların da eline koluna sağlık. Bir dediğimizi iki etmiyorlar. Devletimize de hükümetimize de Allah zarar ziyan vermesin, Allah başımızdan da eksik etmesin.” dedi.
Kurum, Hatay’da yürütülen inşa çalışmalarının kapsamına ilişkin bilgi vererek, “Sadece Hatay’da 200 bine yakın konutun inşası var. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü. Sayın Cumhurbaşkanımız burayı anbean takip ediyor. Burada devlet millet el ele bu başarıyı gerçekleştirdik. İnşallah son hak sahibimiz evini alana kadar bu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

