Hatay’ın İskenderun ilçesinde otomobilin kaldırımdaki yayalara çarpmasıyla meydana gelen ve üç kişinin ölümüne neden olan kazada, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 25 yaşındaki Neslihan Kenar, yedi gün süren yaşam savaşını kaybetti.
Hatay’ın İskenderun ilçesi Profesör Muammer Aksoy Caddesi üzerinde 29 Eylül gecesi meydana gelen kazada, 25 yaşındaki Neslihan Kenar yönetimindeki 38 RS 013 plakalı Honda marka otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıktı.
Kontrolden çıkan araç, kaldırımda yürüyen dört kişiye hızla çarptıktan sonra takla atarak ters döndü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, kaza alanında adeta can pazarına dönen bir manzara ile karşılaştı.
Üç kişi olay yerinde yaşamını yitirdi
Kazada, kaldırımda yürüyen tır şoförleri İbrahim Halil Çolak (26), Ali Dönmez ve Ahmet Altunpak olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı kazada yaralanan bir diğer yaya Mahmut Mavi (27), araç sürücüsü Neslihan Kenar ve otomobilde yolcu olarak bulunan B.Y. (24) ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Yetkililer, olayın ardından caddede uzun süreli trafik yoğunluğu yaşandığını ve bölgenin güvenlik şeridiyle kapatıldığını belirtti.
Genç sürücünün yaşam savaşı 7 gün sürdü
Kazada ağır yaralanan Neslihan Kenar, İskenderun Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine alınmıştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen genç kadın, 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Ailesi ve yakınları hastane önünde acı haberi gözyaşlarıyla karşılarken, Kenar’ın cenazesinin gün içinde toprağa verileceği öğrenildi.
Güvenlik kamerası görüntüleri kazanın dehşetini ortaya koydu
Kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri, olayın ne kadar ani ve yıkıcı olduğunu gözler önüne serdi. Görüntülerde, aracın yüksek bir hızla kaldırıma çıkması ve yayaları ezdikten sonra takla atması anbean kaydedildi.
Yetkililer, kaza görüntülerinin incelenmesiyle birlikte soruşturmanın derinleştirildiğini, hız ve dikkatsizlik ihtimallerinin ön planda olduğunu belirtti.
İskenderun halkı kazaya tepkili
Kazanın ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, aynı cadde üzerinde sürücülerin sık sık hız sınırlarını aştığını ve yeterli trafik denetiminin yapılmadığını dile getirdi.
Mahalle sakinleri, “Bu caddede daha önce de benzer kazalar yaşandı. Yetkililer bir an önce önlem almalı.” diyerek tepkilerini ifade etti.
Hayatını kaybedenlerin ardından yasa büründü
Hayatını kaybeden üç tır şoförünün iş arkadaşları ve yakınları, cenaze törenlerinde gözyaşlarına hakim olamadı. Genç yaşta yaşamını yitiren sürücü Neslihan Kenar’ın ölümü ise kazanın acısını daha da derinleştirdi.
İskenderun halkı, yaşanan bu elim olayın ardından kentteki trafik güvenliği konusunun yeniden gündeme alınmasını talep ediyor.

