Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özgürlük Filosu’na İsrail engeli: Türk milletvekilleriyle iletişim kesildi

Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu, İsrail donanması tarafından uluslararası

Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda alıkonuldu. Filoda bulunan milletvekilleri Necmettin Çalışkan, Mehmet Atmaca ve Sema Silkin Ün’le iletişim kesildi.

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak ve ablukayı delmek amacıyla yola çıkan Özgürlük Filosu, İsrail donanması tarafından uluslararası sularda durduruldu. Filoda yer alan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ve Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’den şu ana kadar haber alınamıyor.

Uluslararası sularda müdahale

Gazze’ye 120 mil mesafede uluslararası sularda seyreden gemilere, İsrail güçleri tarafından müdahale edildiği bildirildi. Özgürlük Filosu’nda bulunan aktivistlerin ve milletvekillerinin iletişimleri kesilirken, filonun hangi limana yönlendirildiği konusunda henüz net bir açıklama yapılmadı.

Filonun amacı: ablukayı kırmak ve insani yardım ulaştırmak

Filo, Gazze’de uzun süredir devam eden ablukayı kırmak ve bölgedeki sivillere insani yardım malzemesi ulaştırmak amacıyla uluslararası sivil inisiyatifler tarafından organize edilmişti. Aralarında milletvekillerinin, insan hakları savunucularının ve yardım gönüllülerinin bulunduğu grup, tamamen barışçıl bir misyonla yola çıkmıştı.

İletişim kesildi, endişeler artıyor

Son temasın ardından Özgürlük Filosu’ndan herhangi bir haber alınamaması, hem Türkiye’de hem de uluslararası kamuoyunda endişe yarattı. Türk Dışişleri Bakanlığı’nın ve ilgili kurumların konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği öğrenildi.