Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Depremzede vatandaşlar için çözüm çağrısı: DEVA’dan alternatif öneri

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı,

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Antakya İlçe Başkanı Uğur Çakılı, AFAD’ın depremzede vatandaşlara söz verdiği eşya yardımını gerçekleştirmemesi üzerine yetkililere çağrıda bulundu. Çakılı, yardımların yapılmayacaksa, evine ilk kez taşınacak vatandaşlara beyaz eşya ve mobilya desteği sağlanmasını önerdi.

Çakılı açıklamasında, “Depremzede vatandaşlarımıza madem eşya yardımı yapılmayacak, o zaman rezerv, TOKİ ve yerinde dönüşüm projeleri kapsamında evine veya işyerine ilk defa taşınacak kişilere alacakları beyaz eşya ve mobilya takımları için bir defaya mahsus KDV muafiyeti uygulanması çok yerinde olur” ifadelerini kullandı.

DEVA Antakya İlçe Başkanı, önerisinin hem ekonomik yükü hafifleteceğini hem de depremden etkilenen vatandaşların yaşam standardını korumaya yardımcı olacağını vurguladı.