Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Aile Üniversitesi kapılarını açtı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesinin ardından aile kurumunu güçlendirmeye yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “Aile Üniversitesi” projesini hayata geçirdi. HBB ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında vatandaşlara ücretsiz eğitimler verildi.

Aile Bilinci Akademik Temelde Ele Alındı

HMKÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen eğitimlerde, alanında uzman akademisyenler aile kavramını sosyolojik, psikolojik, hukuki ve iletişim odaklı çeşitli başlıklar altında ele aldı. Katılımcılar, aile içi iletişim, çocuk ve ergen gelişimi, aile hukuku ve toplumsal dayanışma gibi konularda bilinçlendirildi.
Eğitimlerin sonunda programa katılan vatandaşlara “katılım sertifikası” takdim edildi.

Vatandaşlardan Başkan Öntürk’e Teşekkür

Aile Üniversitesi programına katılan vatandaşlar, aile yapısının desteklenmesine yönelik bu anlamlı projeden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e ve HMKÜ yönetimine teşekkürlerini iletti.

Çalışmalar Sürecek

HBB İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı yetkilileri, “2025 Aile Yılı” kapsamında toplumsal yapıyı destekleyecek projelere aralıksız devam edeceklerini ifade ederek, Aile Üniversitesi’nin ilk adım olduğunu vurguladı.