Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’ın Altyapı Yatırımlarında Sona Yaklaşıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), altyapı yatırımlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir şekilde hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yürütülen Samandağ muhtelif mahallelerdeki kanalizasyon şebekesi, terfi merkezleri ve terfi hatları projesinde sona gelindi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), altyapı yatırımlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir şekilde

20 Bin 562 Metrelik Altyapı Hattı Tamamlanmak Üzere

Koyunoğlu, Kapısuyu (Çevlik Mevkii), Kuşalanı ve Sutaşı mahallelerini kapsayan projede toplam 20 bin 562 metre uzunluğunda altyapı hattı inşa ediliyor. Bu kapsamda 1.504 metre atık su terfi hattı ile 19 bin 58 metre kanalizasyon şebekesinin 19 kilometrelik kısmı tamamlandı.

 

Projeyle, atık suların çevreye zarar vermeden toplanarak arıtma tesisine güvenli şekilde ulaştırılması hedefleniyor. Bu amaçla iki adet terfi merkezi inşa edilirken, 471 muayene bacası ve 989 parsel bacasının yapımı da devam ediyor.

Çevre ve Halk Sağlığı Öncelikli

HATSU yetkilileri, yürütülen çalışmaların hem halk sağlığı hem de çevresel sürdürülebilirlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yetkililer, altyapı projelerinin, atık suların sağlıklı şekilde yönetilmesine ve çevrenin korunmasına ciddi katkı sağladığını belirtti.