Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Dörtyol Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Okul, Mustafa Kemal Atatürk’ün akrabası Hasan Aldırma’yı konuk etti.
Okul yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Atatürk Haftası’nda okulumuzda çok önemli bir kişiyi misafir ettik: Hasan Aldırma. Bu buluşma, geçmişle bugün arasında kurulmuş bir köprü oldu adeta.”
Atatürk’ün Ailesinden Bir İz
Yapılan açıklamada, Atatürk’ün dayısı Abdurrahman Aldırma’nın hikayesine de yer verildi:
“Mustafa Kemal Atatürk’ün dayısı Abdurrahman Aldırma, 1938 yılında Dörtyol Tren İstasyonu İşletme Müdürlüğü’ne tayin edilmiştir. Emekli olduktan sonra Atatürk’ün kız kardeşi Makbule’den kalan Dörtyol’daki portakal bahçeli eve yerleşmiştir.
Üç oğlu — Metin, Mete ve Melih — Dörtyol’da yaşamış, torunları bugün Dörtyol, İskenderun ve Belen’de hayatlarını sürdürmektedir.”
Okul yetkilileri, Hasan Aldırma’nın Atatürk’ün dayısının oğlunun torunu olduğunu, yani Atatürk’ün yaşayan akrabalarından biri olduğunu belirtti.
Duygu Dolu Anlar
Program, öğretmen Mehmet Kartal’ın aileyi tanıtan sunumuyla başladı. Daha sonra söz alan Hasan Aldırma, Atatürk’le olan aile bağlarını, büyüklerinden dinlediği anıları ve Atatürk’ün yakınlarından biri olmanın sorumluluğunu öğrencilerle paylaştı.
Etkinlikte en dikkat çeken an ise Hasan Aldırma’nın Atatürk’ün dedesi Abdurrahman Aldırma’ya hediye ettiği, yaklaşık 100 yıllık bir duvar saatini getirmesi oldu. Üzerinde “K.A.” harfleri bulunan bu saat, duygusal anlara sahne oldu.
Program, Okul Müdürü Mehmet Erdem’in, Hasan Aldırma’ya dedesi Abdurrahman Aldırma’nın fotoğrafını hediye etmesiyle sona erdi.


