Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bekbele Yaylası yeşile bürünecek

Hatay’da doğa gönüllüleri, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için hazırlıklara

Hatay’da doğa gönüllüleri, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü için hazırlıklara başladı. Hatay Tabiatı Koruma Derneği, Bekbele Yaylası çevresinde geniş katılımlı bir ağaçlandırma seferberliği düzenleyecek.

Her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü, bu yıl da Hatay’da büyük bir coşkuyla karşılanacak. Etkinlik kapsamında kent genelinde yüzlerce gönüllü, doğayı koruma ve yeşil alanları artırma hedefiyle yeniden bir araya gelecek.

Bu yılın sloganı, “Geleceğe Nefes, Dünyaya Umut” olacak. Hatay’da düzenlenecek etkinliklerde hem yetişkinler hem de çocuklar doğayla buluşarak çevre bilincini pekiştirecek.

Hatay Tabiatı Koruma Derneği’nden Yeşil Çağrı

2019 yılından bu yana sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla öne çıkan Hatay Tabiatı Koruma Derneği, bu yılki etkinliklerde de aktif rol üstlenecek. Dernek, üyeleri ve gönüllü çevre aktivistleriyle birlikte Bekbele Yaylası çevresinde fidan dikimi gerçekleştirecek.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemiz çölleşme tehdidiyle karşı karşıya. Bu nedenle her bireyin doğaya sahip çıkması, küçük adımlarla büyük farklar yaratması gerekiyor. Gelin, çocuklarımızla, torunlarımızla, dostlarımızla birlikte geleceğe nefes olalım,” ifadeleri yer aldı.

Bu çağrı, kısa sürede sosyal medyada da büyük yankı buldu. Hataylı çevreciler, etkinlik gününe kadar kent genelinde bilgilendirme çalışmaları ve tanıtımlar düzenlemeye başladı.

Fidan Dikimi İçin Başvuru Yolları Açıklandı

İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülecek etkinliklerde, her vatandaş kendi ilçesindeki Orman İşletme Müdürlüğü veya şeflikleriyle iletişime geçerek katılım sağlayabilecek. Katılımcılar, belirlenen bölgelerde fidan dikimi yaparak doğaya katkıda bulunabilecek.

Etkinlik günü, sabah saatlerinde toplanma alanlarında yapılacak bilgilendirme toplantısının ardından fidan dikimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca öğrencilere yönelik doğa sevgisini aşılayacak atölye çalışmaları da planlanıyor.

“Her Fidan Bir Umut” Mesajı Hatay’dan Yükselecek

Hataylı gönüllüler, geçmiş yıllarda yaşanan orman yangınlarının ardından yeşil alanların yeniden canlandırılması için önemli çalışmalar yürütüyor. Bu yılki Milli Ağaçlandırma Günü, hem ekolojik farkındalık yaratmak hem de geleceğe temiz bir miras bırakmak adına büyük önem taşıyor.

Yetkililer, bu etkinliklerin sadece bir günle sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Ağaçlandırma bilincinin yıl boyunca devam etmesi, çevreyle uyumlu yaşamın kalıcı hale gelmesini sağlayacaktır,” değerlendirmesinde bulundu.

Çocuklar İçin Yeşil Bir Gelecek

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında özellikle okullardan gönüllü katılım sağlanacak. Eğitim kurumları, öğrencilerini doğayla tanıştırarak çevre bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasını hedefliyor.

Hatay’da bu yıl dikilecek fidanların türleri arasında çam, meşe, defne ve zeytin ağaçları bulunuyor. Bu çeşitlilik, hem bölgenin iklimine uyumlu bitkilerin yaygınlaştırılması hem de biyolojik çeşitliliğin korunması açısından önem taşıyor.