Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, altyapı çalışmalarında geri adım atmayacaklarını belirterek, “Gerekiyorsa seçim kaybedelim ama altyapıyı tamamlayacağız” dedi. Kasım ayı olağan meclis toplantısında altyapı, kent estetiği ve sosyal düzenlemeler gündeme geldi.
Samandağ Belediyesi Kasım Ayı Meclisinde Gündem Yoğundu
Samandağ Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Emrah Karaçay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine vurgu yapılarak başladı. Karaçay, Mustafa Kemal Atatürk, Erdal İnönü ve Bülent Ecevit’i anarak meclisi açtı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantı resmen başladı.
Gündem maddeleri arasında önceki meclis tutanaklarının onaylanması, Gelirler Müdürlüğü Yönetmeliği’nin hukuk komisyonuna havalesi, memur personellere Sosyal Denge Tazminatı yetkisi verilmesi ve Aralık ayı toplantısının tarihinin belirlenmesi yer aldı. Tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi.
“HAYTAP Bağışlarıyla İlgili İddialar Asılsız”
Toplantıda son dönemde sosyal medyada gündeme gelen HAYTAP bağışları da ele alındı. Belediye Başkanı Emrah Karaçay, iddiaları net bir dille yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:
“Belediyemizin HAYTAP’tan gelen bağış paralarını kullandığı yönündeki söylentiler tamamen asılsızdır. Biz HAYTAP ile doğrudan iletişime geçtik, resmi yazı talep ettik ve gelen cevabı kamuoyuyla paylaştık. Şeffaflıktan asla taviz vermeyeceğiz.”
Bu açıklama, kamuoyunda süren tartışmalara nokta koyarken, belediyenin mali süreçlerinde hesap verebilirlik ilkesini koruduğuna dikkat çekildi.
Kent Estetiğini Güçlendirecek Düzenlemeler
CHP’li meclis üyeleri Meltem Ramazan ve Gökhan Taşar, Samandağ’ın turizm potansiyelini artıracak ve kent estetiğini güçlendirecek öneriler sundu.
Öneriler kapsamında, ilçedeki seyyar satıcıların ve belediyeye kayıtlı esnafın satış alanlarının yeniden düzenlenmesi, özellikle Hz. Hızır Türbesi çevresinde tek tip büfe sistemine geçilmesi planlanıyor. Ayrıca, Halk Bankası Caddesi’nin Aralık ayında ışıklandırmalarla süslenerek yeni yıl atmosferine hazırlanması önerildi.
Meltem Ramazan, “Bu düzenlemeler, hem halkımızın daha düzenli ve hijyenik ortamlarda alışveriş yapmasını sağlayacak hem de ilçemize gelen ziyaretçilere estetik bir görüntü sunacaktır. Samandağ’ın kimliğini yansıtan bir görünüm hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Altyapı İçin Gerekirse Seçimi Kaybederiz”
Toplantının en dikkat çeken başlığı altyapı çalışmaları oldu. CHP’li Meclis Üyesi Meltem Ramazan, vatandaşlardan gelen yol ve ulaşım şikayetlerini meclis gündemine taşıdı. Özellikle Uzunbağ ve TOKİ yollarındaki sorunlar ele alındı.
Başkan Emrah Karaçay, konuyla ilgili kararlılığını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Bu yollar biraz bizi yoracak, en çok da beni yoracak. Ancak altyapı, bir kentin geleceği için en temel yatırımdır. 21. yüzyılın ilk çeyreğini bitirdik; Samandağ gibi resmi 125 bin, gayri resmi 160 bin nüfusu olan bir ilçenin hâlâ altyapısız olması kabul edilemez. Bu sorumluluğu ben üstleniyorum. Gerekiyorsa yolları geç yapalım, seçimi kaybedelim ama bu altyapıyı tamamlayacağız.”
Karaçay’ın bu açıklamaları, meclis üyeleri ve vatandaşlar arasında büyük destek gördü. Belediye Başkanı’nın sözleri, yerel yönetim anlayışında hizmet odaklı bir duruşun göstergesi olarak yorumlandı.
Sağlık ve Çevre Sorunları da Gündemde
Toplantının sonunda, Samandağ Devlet Hastanesi’ndeki uzman doktor eksikliği, Çöğürlü Mahallesi’ndeki taş ocağı sorunu ve Kadastro arşivinin Samandağ’a taşınması konuları gündeme geldi. Bu başlıkların ilerleyen günlerde ilgili komisyonlarda detaylı olarak ele alınacağı bildirildi.
Samandağ Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısı, hem altyapı yatırımlarının kararlılıkla sürdürüleceği hem de kent estetiğiyle ilgili düzenlemelerin hız kazanacağı mesajıyla sona erdi.

