Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 18 Kasım 2025’te İskenderun genelinde hurda alım satımı yapan işletmelere yönelik geniş kapsamlı bir asayiş uygulaması gerçekleştirdi. Kamu düzeninin korunması ve kayıt dışı faaliyetlerin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde toplam 13 iş yeri incelendi.

Yapılan kontrollerde bazı işletmelerde ciddi eksiklikler tespit edildi. Üç iş yerinde güvenlik kamerası sisteminin bulunmadığı, iki işletmenin ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlendi. Ayrıca bir işletmede iş yeri açma ruhsatının yanı sıra hurda alım-satım belgesi, hurda ayırma belgesi ve vergi levhasının da olmadığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra üç farklı işletmenin hurda ayırma belgesinden yoksun olduğu tespit edildi.
Denetim kapsamında mevzuata aykırı durumda bulunan iş yerleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapıldığı bildirildi. Emniyet birimleri, halk güvenliğini ve düzenini sağlamak adına benzer uygulamaların devam edeceğini vurguladı.


