Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TDK’nın ‘yılın kelimesi’ anketine bir Hataylı önerisi

Türk Dil Kurumu (TDK), Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama

Türk Dil Kurumu (TDK), Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle “2025 Yılının Kelimesi/Kavramı”nı belirlemek amacıyla anket sürecini başlattı. Kurumun internet sitesinde açılan bölüm üzerinden herkes, yılın kelimesi veya kavramına ilişkin önerilerini iletebiliyor.

Hatay’da İ.Y isimli bir vatandaş ise yılın kelimesi olarak “ihya ve inşa” ifadesini seçerek önerisini TDK’ye gönderdi. Bu kelimeleri yıl boyunca sık duyduğunu söyleyen vatandaş, arkadaşlarıyla da bu konuda mizah yaptıklarını belirtti.

TDK’den yapılan açıklamada, çalışmanın Türkçenin uluslararası kültür alanındaki yerini güçlendirmek, Türkiye’nin küresel ölçekteki kültürel etkisini desteklemek ve kelimeler üzerine düşünme bilincini artırmak amacıyla yürütüldüğü ifade edildi.

Kelime ve kavram önerileri 14 Aralık tarihine kadar “anket.tdk.gov.tr” adresi üzerinden gerekçeleriyle birlikte gönderilebilecek. Gönderilen tüm öneriler TDK Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek.

TDK ile Ankara Üniversitesi tarafından ilki 2024 yılında gerçekleştirilen “Yılın Kelimesi/Kavramı” uygulamasının bundan sonra geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.