Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yöresel lezzetlerimiz

‘Tanıtılamıyor’ TESK Genel Başkanı

‘Tanıtılamıyor’

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Hatay’ın künefesini, Antep’in baklavasını, Kayseri’nin mantısını, Mersin’in tantunisini, Van’ın otlu peynirini yerelde olduğu kadar genele de yaymalıyız” derken, ekledi de…

Gastronomi Şehri ünvanı alan Hatay’ın sahip olduğu yöresel zenginliğin bundan sonraki süreçte daha sistemli bir biçimde ele alınacağını düşünmek yerinde olur. Özellikle de mevcut zenginliğin şu an içinde bulunduğu koordinasyon eksikliği noktasında… Beklentilerin biriktiği noktada konuşan bir turizmcinin ifadesiyle, “Genelde Ege kentlerinde gördüğümüz yemek festivallerinin sayısını arttırmalıyız. Bu işi daha profesyonelce ele alıp, ki madem markamızı da tescil ettirdik, artık buna göre davranmalıyız.”
-HATAY’IN KÜNEFESİ-
Beklentileri dışarıdan izleyen ve Hatay gibi yöresel kimliği güçlü şehirler için konuşan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülkemizin yöresel lezzetlerinin yeterince tanıtılamadığını ifade ederken net bir eleştiri de paylaştı:
“Ülkemizin coğrafi çeşitliliği kadar yemek çeşitliliği de meşhur. Hatay’ın künefesini, Adana’nın kebabını, Karadeniz’in pidesini, Adıyaman’ın çiğ köftesini, Bursa’nın İskender kebabını, Antep’in baklavasını, Kayseri’nin mantısını, Mersin’in tantunisini, Van’ın otlu peynirini yerelde olduğu kadar genele de yaymalıyız. Yöresel lezzetleri hazırlayıp satan esnafımızın kazancını artırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak için esnafımızın mutfağını herkes tatmalı. Hem yerli hem de yabancı turistler gezdikleri şehrin yöresel yemeklerinin nasıl yapıldığını öğrenmeli ve evlerine döndükten sonra bu lezzetleri başkalarıyla paylaşarak tanıtıma katkı sağlamalı. Hükumetimizin önümüzdeki yıl için hedeflediği 36,1 milyon yabancı turist ve 28,3 milyar dolar turizm gelirine ulaşmak, damak tadımızı kullanarak yöresel lezzetlerimizin tanıtımını artırarak daha kolay hedefe ulaşabiliriz.”
-GELENEKSEL FUARLAR-
Antakya’lı turizmcinin tespitine de ek yapan Palandöken, sözlerinin finaline şunları ekledi:
“Yerel tatların peşinden giden turistlere ülkemizin mutfak kültürünü ve zenginliğini tanıtmak için daha fazla organizasyon yapmalıyız. Şu an sadece bazı bölgelerde yapılan yöresel ve geleneksel ürünler fuarlarını mümkünse tüm illerimize yaymalıyız.”   -Tamer yazar-