Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’ın yeniden ayağa kalkma süreci basın turuyla gösterildi

Hatay’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen saha

Hatay’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda düzenlenen saha programı kapsamında kente gelen basın mensupları, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından yürütülen yeniden inşa ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

Kentte bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek “Asrın İnşası Türkiye’nin Başarısı: 455 Bin Konut Tamam” programı öncesinde düzenlenen saha gezisinde, Hatay’daki son durum basınla paylaşıldı.

Program kapsamında gazeteciler, tarihi dokusuyla kentin önemli simgeleri arasında yer alan Uzun Çarşı’daki restorasyon çalışmalarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından Kemal Paşa Caddesi’nde yeniden inşa edilen yapılar tanıtıldı.

Basın mensupları ayrıca Atatürk Caddesi ile 75. Yıl Bulvarı’nda yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarını inceleyerek, konutların mimarisi ve sosyal donatı alanları hakkında bilgilendirildi.

Esnaf umutlu: “Çarşı yeniden hayat buluyor”

Uzun Çarşı esnaflarından Mehmet Gündüz, depremlerde iş yerini kaybettiğini belirterek yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gündüz, “Aylarca enkazla yaşadık. Bugün ise çarşının yeniden ayağa kalktığını görmek bize umut veriyor. İş yerlerimiz büyük oranda tamamlandı. Kısa sürede yeniden kepenk açmayı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hatay’ın ayağa kalkması hepimizi sevindirdi”

35 yıldır el sanatlarıyla uğraştığını belirten Zeynep Gülbol da Hatay’ın yeniden inşa sürecinin kendileri için moral kaynağı olduğunu söyledi.

Gülbol, “Yok olan bir şehri yeniden kurmak gerçekten çok zor. Ancak bugün baktığımızda ortaya çıkan manzara bizleri mutlu ediyor. Antakya yeniden nefes alıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.