Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Akademi Hatay iş birliğinde, kadınlara yönelik Kadın Üst Giysileri Dikimi Kursu açılıyor. Mesleki beceri kazandırmayı ve istihdama katkı sunmayı amaçlayan kurs için başvuru tarihleri açıklandı.
Kurs kapsamında katılımcılara kalıp hazırlama, dikiş teknikleri ve model uygulamaları alanlarında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecek. Eğitimler, kadınların tekstil alanında nitelikli bilgi ve deneyim kazanmasını hedefliyor.
Başvurular, 02 – 09 Ocak 2026 tarihleri arasında alınacak. Kurs, Akademi Hatay – Mağaracık Mahallesi, Mezarlık Sokak No: 6 Samandağ/Hatay adresinde gerçekleştirilecek.
Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, Alo 153 Beyaz Masa hattı üzerinden yetkililere ulaşabilecek.
Kadınların mesleki gelişimini destekleyen kursun, özellikle yerel istihdama ve üretime katkı sağlaması bekleniyor.
