Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık suçlarına yönelik yürüttükleri çalışmalar kapsamında dikkat çekici bir olayı ortaya çıkardı.
Edinilen bilgilere göre, 27 Aralık 2025 tarihinde yakalanarak gözaltına alınan A.D. isimli şüphelinin, banka hesabını dolandırıcılık faaliyeti yürüten kişi ya da kişilere kullandırdığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, şüpheliye ait hesaba farklı hesaplar üzerinden 1 milyon 400 bin avro para transferi gerçekleştirildiği, bu meblağın kısa süre içerisinde yine başka hesaplara aktarıldığı tespit edildi.
Aynı hesap üzerinden ayrıca, dolandırıcılık şebekesi tarafından yaklaşık 2 milyon lira değerinde bir başka para transferinin daha yapıldığı belirlendi. Şüpheli A.D.’nin, söz konusu parayı hesaptan çekerek 4 bin dolar, 5 bin 690 avro, 8 tam altın, 32 yarım altın ve 52 çeyrek altın satın aldığı da tespitler arasında yer aldı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, yaklaşık 2 milyon lira dolandırılan mağdurun, Mersin’de ikamet eden 88 yaşındaki M.Y. olduğunu belirledi.
Olayla ilgili işlemleri tamamlanan A.D., sevk edildiği ilgili birimlere teslim edilirken, dolandırıcılık ağına yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
