Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen illerde hak sahibi olan depremzedeler için önemli bir uyarıda bulundu. AFAD, noter kurasıyla konut hakkı kazanan vatandaşların borçlandırma işlemlerini 26 Ocak – 26 Mart 2026 tarihleri arasında tamamlaması gerektiğini açıkladı.
Yapılan resmi açıklamaya göre, belirtilen süre içerisinde borçlandırma işlemlerini gerçekleştirmeyen hak sahiplerinin konut hakları iptal edilecek.
Borçlandırma Süreci Zorunlu
AFAD’ın 22 Ocak 2026 tarihli resmi yazısında, borçlandırma sürecinin belirtilen tarihler arasında tamamlanmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Süreyi kaçıran vatandaşların herhangi bir ek hak talebinde bulunamayacağı ifade edildi.
Hangi İlleri Kapsıyor?
Uygulama; Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis’te noter kurasıyla konut hakkı kazanan depremzedeleri kapsıyor.
Yetkililer, hak kaybı yaşanmaması için vatandaşların işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu
