Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Vali Mustafa Masatlı başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, kentin ekonomik yapısının güçlendirilmesi ve iş gücü piyasasının daha etkin hale getirilmesine yönelik başlıklar ele alındı.
Kurulda, 2025 yılına ilişkin olağan toplantı kararları ile Hatay genelinde uygulanacak istihdam politikaları detaylı biçimde masaya yatırıldı. Özellikle mevcut iş gücü potansiyelinin doğru alanlara yönlendirilmesi ve sürdürülebilir istihdam modellerinin oluşturulması konusunda değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantının önemli gündem maddeleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar, Denetim Kurulu faaliyetleri ve mesleki eğitim alanında hayata geçirilmesi planlanan yeni stratejiler yer aldı. İş arayanların niteliklerinin artırılması ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitimlerin yaygınlaştırılması yönünde görüş alışverişi yapıldı.
Ayrıca, Hatay’ın sektörel ihtiyaçları doğrultusunda yeni mesleki alan ve dalların açılmasına yönelik öneriler kurul kararıyla şekillendirildi. Alınan kararların, istihdamın artırılmasına ve şehrin ekonomik toparlanma sürecine katkı sunması hedefleniyor.
Yetkililer, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun aldığı kararların ilgili kurumlarca titizlikle uygulanacağını ve Hatay’da iş gücü piyasasının daha güçlü bir yapıya kavuşturulması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Hatay’ın iş gücü stratejisi güncellendi
